Bed Bath & Beyond mendapat 0 juta talian hayat untuk membantunya menyimpan berhampiran rak yang tandus
slot online

Bed Bath & Beyond mendapat $120 juta talian hayat untuk membantunya menyimpan berhampiran rak yang tandus


New York
CNN

Bed, Bath & Beyond yang kehabisan wang tunai, yang sedang bergelut untuk mengelakkan kebankrapan, mengumumkan talian hayat $120 juta untuk membantunya menyimpan rak yang hampir kosong.

Salah satu sebab jualan rantaian telah jatuh dan kerugian meningkat ialah syarikat tidak mempunyai dana yang diperlukan untuk membeli inventori untuk menyimpan stok.

“Walaupun kami bergerak dengan pantas dan berkesan untuk menukar pelbagai dan strategi perdagangan dan pemasaran lain, inventori telah dikekang dan kami tidak mencapai matlamat kami,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Sue Gove dalam satu kenyataan pada Januari.

Bantuan kewangan $120 juta direka khusus untuk menangani keperluan untuk menyimpan rak tersebut dan menarik pembeli kembali kepada sesuatu selain daripada jualan “penutupan kedai” di lokasi yang dijadualkan ditutup.

Wang itu datang daripada ReStore Capital, yang akan membeli sehingga $120 juta barangan daripada pembekal Bed, Bath & Beyond untuk menambah stok di Bed Bath & Beyond dan membeli BABY.

Perjanjian itu “membolehkan kami meningkatkan kedudukan inventori kami dalam item teratas yang pelanggan beli dan meningkatkan pengalaman pelanggan,” kata kenyataan daripada Gove Wednesday. “Penyelesaian … ini boleh membolehkan kami mengukuhkan ketersediaan barangan dan memenuhi permintaan dengan lebih baik.”

Peruncit yang berisiko muflis menghadapi masalah untuk mendapatkan inventori daripada pembekal mereka tanpa membayar di muka, kerana pembekal tidak mahu berakhir sebagai pemiutang tidak bercagar sekiranya pemfailan muflis. Itulah salah satu sebab sukar bagi peruncit untuk menarik diri daripada lingkaran ke bawah, kerana mereka bersaing dengan saingan yang tidak perlu membayar tunai di hadapan.

“Sokongan yang kami lihat daripada rakan kongsi pembekal utama kami menunjukkan kuasa kekal jenama kami dan potensi kami untuk penambahbaikan yang mampan,” kata Gove dalam kenyataannya. “Kami tahu prestasi dan nilai perniagaan kami hari ini tidak mewakili potensi penuh kami.”

Tetapi bantuan kewangan daripada ReStore Capital mungkin tidak cukup untuk menyelamatkan syarikat daripada muflis. Minggu lalu, syarikat itu mendedahkan dalam rancangan pemfailan untuk menjual sahamnya bernilai $300 juta untuk mendapatkan wang tunai yang sangat diperlukan. Ia berkata bahawa kegagalan untuk menjual jumlah saham itu “kemungkinan akan memaksa kami untuk memfailkan perlindungan kebankrapan.”

Walaupun dengan kemasukan tunai hari Rabu, ia tidak mengumumkan rancangan untuk mengurangkan pelan jualan sahamnya atau berkata ia tidak lagi menghadapi risiko muflis. Hasil jualan saham akan memberikan tunai kepada syarikat yang diperlukan untuk membayar hutang yang tidak mampu dibayar, manakala bantuan yang diperoleh daripada ReStore Capital yang sebaliknya hanya memberikan inventori tambahan yang sangat diperlukan.

Syarikat itu juga dalam proses menutup kebanyakan kedainya yang tinggal, dengan 400 daripada kira-kira 760 kedainya sedang dalam proses penutupan dalam usaha untuk membendung kerugian yang melambung tinggi.

– Nathaniel Meyersohn dari CNN menyumbang kepada cerita ini

singapore result hari ini

pengeluaran sidney pengeluaran sidney

totobagus sydney

hk yang keluar

data keluaran sgp