Cara tidur di atas kapal terbang: Semua yang anda perlukan untuk penerbangan yang tenang pada tahun 2023
slot online

Cara tidur di atas kapal terbang: Semua yang anda perlukan untuk penerbangan yang tenang pada tahun 2023

Artikel ini adalah sebahagian daripada Panduan Tidur CNN Underscored, tumpuan selama seminggu pada semua yang anda perlukan untuk tidur yang lebih lena. Kami akan menampilkan produk baharu dan tawaran eksklusif sepanjang minggu, jadi daftar masuk setiap pagi untuk melihat perkara baharu.

Penerbangan jarak jauh boleh berasa tidak berkesudahan, terutamanya jika anda tidak dapat tidur. Jika anda seperti kami, anda akan berasa sangat sedih pada satu ketika semasa perjalanan anda. Mengira jam atau minit sehingga anda boleh akhirnya mendapat sedikit kelegaan dari pesawat menjadi obsesi. Dan, walaupun anda anda boleh berehat, duduk tegak dalam jarak yang dekat boleh mendatangkan malapetaka pada leher dan belakang anda.

Pengembara yang kerap akan bersetuju bahawa tidur tegak bukanlah tugas yang mudah. Tetapi, tambahkan persamaan bahawa anda berada di atas tiub yang terbang kira-kira 500 batu sejam, 35,000 kaki di atas tanah dengan bunyi dengungan enjin di telinga anda, dan tidur di atas kapal terbang mungkin mustahil bagi sesetengah orang.

Apabila bercakap tentang mendapatkan tidur yang lebih lena di dalam kapal terbang, ia akhirnya bergantung kepada dua faktor: minda yang anda ada dan langkah yang anda ambil untuk menyediakan diri anda untuk perjalanan jauh ke hadapan digabungkan dengan produk perjalanan yang anda miliki bersama anda. Kami berbincang dengan pakar untuk mengetahui semua produk dan petua terbaik untuk membantu anda tidur lebih lena pada penerbangan jarak jauh anda yang seterusnya.

Pertama, produk yang anda ada bersama anda boleh membuat semua perbezaan. Sama ada mereka membantu dengan tempat yang kukuh untuk meletakkan kepala anda atau penutup mata untuk menghalang lampu atas penumpang di hadapan anda, perkara yang anda ada bersama anda adalah penting.

Jangan takut untuk membawa selimut dan bantal selesa anda sendiri dalam penerbangan panjang anda yang seterusnya. Cuma pastikan anda mempunyai set yang tidak akan mengambil terlalu banyak ruang dalam bagasi bawa anda. Selimut dan Bantal Perjalanan EverSnug berfungsi hebat untuk penerbangan jauh kerana ia ringan dan dwiguna. Anda boleh meninggalkannya dalam bekasnya untuk digunakan sebagai bantal yang selesa, tetapi anda juga boleh membuka zip EverSnug anda untuk menggunakan selimut mewah 65 inci kali 40 inci di dalamnya. Produk ini bukan sahaja berpatutan, tetapi ia sesuai untuk masa-masa anda mungkin memerlukan bantal atau selimut tetapi bukan kedua-duanya.

Cardigan Balut Berkait Wanita Imily Bela

Penasihat perjalanan Nicole LeBlanc dari Mon Voyage Travel berkata dia sentiasa menaiki kapal terbang dengan memakai pakaian labuh dan longgar seperti memakai baju tidur. Kemudian, sapukan dengan kardigan perjalanan yang selesa dari Imily Bela ini, yang boleh memberi anda lapisan keselesaan tambahan semasa penerbangan semalaman. Bukan sahaja mesin kardigan ini boleh dibasuh, tetapi ia kurang daripada $50 di Amazon apabila dijual dan didatangkan dalam 15 warna berbeza.

LeBlanc juga mengesyorkan Travelrest Ultimate Pillow untuk keselesaan unggul apabila anda cuba tidur tegak. Bantal kembara ini berbentuk unik untuk memberikan sokongan sama ada tempat duduk anda di lorong, di sebelah tingkap atau walaupun anda berada di tempat duduk tengah yang digeruni.

“Saya tidak dapat menerangkan bagaimana bentuk koma dan pisang pelik ini berfungsi dengan lebih baik untuk saya, tetapi saya menyukainya,” kata LeBlanc. “Ia mudah disimpan apabila dikempiskan, digulung seperti croissant.”

Dalam ujian kami, kami menggelarkan Cabeau Evolution S3 sebagai “Goldilocks of travel pillows.” Bantal ini cukup padat untuk menyokong kepala dan leher anda sementara juga cukup lembut untuk tidur. Lebih baik lagi, ia diperbuat daripada bahan busa memori kenyal yang membolehkan anda memampatkannya ke dalam pembawa perjalanan kecil agar mudah dimuatkan dalam beg anda. Bantal ini adalah gabungan sempurna antara keselesaan dan mudah alih.

Sebagai alternatif, Cabeau menawarkan dua bantal leher yang boleh bernafas dan menyokong melalui Evolution Cool Neck Pillow dan Evolution Classic Neck Pillow. Sehingga 18 Mac, anda boleh mendapat diskaun 30% untuk bantal Cabeau ini dengan menggunakan kod promosi CNNSLEEP.

Tiada apa-apa yang lebih teruk daripada rasa dehidrasi beberapa jam dalam penerbangan jarak jauh anda. Daripada mengharapkan pramugari membawa air, lebih baik untuk mempunyai botol air anda sendiri untuk perjalanan.

Botol air boleh lipat dari LifeStraw ini sangat baik untuk pelancong. Dalam ujian kami, kami mendapati bahawa sifat botol boleh dilipat sangat bagus untuk disimpan dalam beg galas perjalanan anda atau beg bawaan yang lain. Sebaik sahaja anda melalui keselamatan lapangan terbang, isi botol dan kekal terhidrat semasa perjalanan anda. Selain itu, ia mempunyai penapis untuk memastikan anda minum air bersih.

Derek Hales telah menguji produk berkaitan tidur untuk syarikatnya NapLab sejak 2014. Dia bersumpah dengan bantal perjalanan yang baik kerana mendapat tidur yang lebih lena dalam penerbangan yang jauh, sambil menambah bahawa kegemarannya ialah bantal Huzi Infinity.

“Bantal itu melilit leher anda dan boleh laras, membolehkan anda mendapatkan sokongan yang betul di tempat yang anda perlukan,” katanya.

Bantal diperbuat daripada fabrik buluh lembut dan lapisan mikrofiber, jadi ia lebih bernafas daripada kapas. Lebih baik lagi, menjaga bantal adalah mudah — ia boleh dibasuh mesin. Ia juga didatangkan dalam lapan warna berbeza, jadi anda boleh mencari yang sesuai untuk dipadankan dengan beg tangan anda.

Fon kepala yang membatalkan bunyi boleh membuat semua perbezaan dalam mewujudkan persekitaran tidur yang baik semasa anda dalam penerbangan. Hales menambah bahawa fon kepala pembatalan hingar kegemarannya ialah Bose QuietComfort 45, yang telah digunakannya sejak 2016.

“Ia dibina dengan sangat baik, berprestasi tinggi dan padat untuk perjalanan yang mudah,” katanya.

Jika anda tidak berminat untuk membelanjakan beratus-ratus fon kepala yang membatalkan hingar, anda masih boleh mendapatkan perlindungan daripada bunyi pesawat dengan set penyumbat telinga yang baik. Alpine FlyFit Airplane Pressure Relief Earplugs berharga kurang daripada $20 di Amazon, dan ia menghalang bunyi sambil menghalang sakit telinga semasa berada di udara. Ia diperbuat daripada bahan hipoalergenik yang boleh diguna semula yang direka bentuk agar sesuai dengan saluran telinga anda. Padankan dengan bantal leher yang selesa, dan keadaan tidur anda pasti akan bertambah baik dengan serta-merta.

Dalam ujian kami, set daripada Bose ini memenangi gelaran fon kepala pembatalan hingar keseluruhan terbaik. Itu adalah terima kasih kepada bunyi terkemuka kelas mereka dan keupayaan membatalkan hingar yang fenomenal. Jadi, jika anda cuba meredakan bayi yang menangis tiga baris di hadapan atau perbualan yang kuat berlaku di barisan belakang anda, anda boleh menggunakan fon kepala ini.

Kit kemudahan 10 keping ini menawarkan semua yang anda perlukan untuk berasa selesa dan bersih dalam penerbangan jarak jauh anda. Daripada sikat untuk rambut anda kepada losyen, berus gigi dan ubat gigi serta deodoran, anda akan tiba dengan rasa segar.

Bahagian yang terbaik? Semua item dalam kit kemudahan ini mematuhi TSA, jadi anda boleh menyimpan keseluruhan kit dalam beg galas atau beg tangan anda.

Penasihat perjalanan Laurie Robinson dari Ovation Travel Group bersumpah dengan stoking mampatan, terutamanya apabila dia melakukan perjalanan dalam penerbangan yang lebih lama dan semalaman.

“Ia mengekalkan peredaran darah, yang sebenarnya membantu anda tidur dan mengurangkan jet lag,” katanya. “Saya benar-benar tidak percaya sehingga saya mencubanya sendiri, dan kini ia telah menjadi makanan ruji.”

Walaupun anda boleh mengambil stoking mampatan hampir di mana-mana, tiga pek dari Bombas ini diperbuat daripada benang yang lebih tahan lama dan terdapat dalam tiga saiz berbeza serta beberapa warna dan corak yang berbeza.

Walaupun produk perjalanan yang anda miliki bersama anda boleh membantu, pakar tidur dan penyelidik bersetuju bahawa pemikiran perjalanan anda dan langkah yang anda ambil pada hari penerbangan anda boleh memberi kesan kepada pengalaman anda lebih daripada perkara lain. Jika matlamat anda menjadi tertutup semasa penerbangan jarak jauh, pertimbangkan petua ini.

Tiba dalam keadaan berehat dan jangan cuba memaksa

Colin Espie, pengasas bersama dan ketua saintis di Big Health dan Profesor Perubatan Tidur di Universiti Oxford, mengatakan bahawa anda tidak sepatutnya cuba memaksa diri anda untuk tidur. Walaupun ia mungkin kelihatan berlawanan dengan intuisi, adalah penting untuk mencuba dan membiarkan diri anda tertidur secara semula jadi.

“Tidur adalah proses biologi semula jadi, dan lebih mudah untuk membiarkan badan anda mengambil alih secara semula jadi, yang boleh mencabar apabila anda tidak selesa,” katanya.

Espie juga menambah bahawa anda akan pulih daripada kehilangan tidur dengan lebih cepat jika anda berehat dengan baik sebelum anda terbang.

“Jika anda bermula dengan hutang tidur, ia boleh menjadikan anda lebih terdedah kepada jet lag,” kata Espie.

Berehat dengan baik sebelum anda terbang akan memastikan anda sedar dan berwaspada sepenuhnya semasa proses perjalanan, di samping memberi peluang yang lebih baik untuk anda tidur di dalam pesawat.

Pakar Perubatan Tidur Dr. Peter Polos, yang berkhidmat sebagai perunding pakar untuk Sleep Number, berkata mengekalkan ritual waktu tidur biasa anda juga boleh membantu anda tidur di atas kapal terbang. Petua ini akan berkesan jika anda memilih jadual perjalanan penerbangan yang sejajar dengan tabiat tidur biasa anda. Contohnya, memilih penerbangan transatlantik yang berlepas pada pukul 7 malam mungkin memberi anda masa yang cukup untuk makan sesuatu dan tidur beberapa jam di dalam pesawat sebelum anda tiba di destinasi anda.

Bukan sahaja anda mahu cuba tidur pada masa yang sama seperti biasa, tetapi Polos menambah bahawa mematikan elektronik 60 minit sebelum waktu tidur untuk mengelakkan pendedahan cahaya biru daripada tablet dan telefon boleh membantu.

“Menggunakan peranti jenis ini hampir dengan waktu tidur boleh menghalang pembebasan melatonin dan melambatkan permulaan tidur,” kata Polos. “Sebaliknya, cuba berehat atau berehat dengan muzik, membaca atau meditasi sebelum tidur.”

Sama seperti rutin tidur anda di rumah, anda pasti mahu berada dalam minda yang betul untuk tidur di dalam kapal terbang. Memotong skrin — ya, malah skrin hiburan belakang tempat duduk — boleh membantu.

Jika anda berpeluang memilih tempat duduk anda sendiri, Espie berkata anda harus memilih tempat duduk. Khususnya, cuba dapatkan tempat duduk yang jauh dari kawasan sibuk di dalam pesawat, seperti berhampiran tandas atau kawasan perkhidmatan lain di mana pramugari boleh bergerak sepanjang masa.

Anda juga harus cuba memilih tempat duduk dengan ruang kaki tambahan jika boleh, yang mungkin sukar untuk diketahui lebih awal. Walau bagaimanapun, tapak web seperti SeatGuru boleh membantu. Anda boleh melihat jenis kapal terbang yang ditetapkan untuk jadual perjalanan anda dan melihat tempat duduk yang mungkin mempunyai lebih sedikit ruang dan lebih banyak ruang untuk berbaring.

Ingat juga bahawa anda mungkin tidak terperangkap dengan tempat duduk yang anda pilih semasa anda menempah penerbangan anda. Anda sentiasa boleh memerhatikan carta tempat duduk untuk melihat sama ada sesuatu yang lebih baik akan dibuka. Atau, anda boleh menggunakan pelbagai alatan dalam talian untuk melihat cara tempat duduk yang tersedia berubah apabila perjalanan anda semakin hampir. ExpertFlyer malah membenarkan anda menyediakan makluman tempat duduk percuma untuk memberitahu anda apabila tempat duduk yang anda inginkan tersedia.

Jika anda kini terperangkap di tempat duduk tengah dalam jadual perjalanan semalaman, bergerak ke lorong atau tingkap lebih awal boleh membuat perbezaan yang besar.

Polos tahu bahawa ramai penumpang kerap suka membawa makanan ringan perjalanan bersama-sama, terutamanya dalam penerbangan jauh. Walau bagaimanapun, makanan ringan dengan gula dan bahan seperti kafein, coklat dan alkohol semuanya boleh menjejaskan tidur.

Walaupun pengetahuan umum bahawa kafein menghalang sesetengah orang daripada tertidur, alkohol boleh membantu anda tertidur pada mulanya, yang boleh mengelirukan. Walau bagaimanapun, Polos berkata alkohol boleh memberi kesan negatif pada seni bina tidur dan kitaran tidur, walaupun ia membantu dengan permulaan tidur. Tukar segelas wain itu dengan air, atau pertimbangkan secawan teh pudina untuk menenangkan deria semasa anda bersiap untuk tidur.

Perlu diingatkan juga bahawa makanan dengan jumlah lemak yang berlebihan boleh menyebabkan pola pernafasan tidur yang tidak normal dan kesan sampingan yang lain. Akibatnya, Polos berkata anda harus melangkau snek pesawat tambahan sebelum tidur.

Akhirnya, tidur di atas kapal terbang tidak semestinya seteruk yang kelihatan. Jika anda bersedia dalam pemikiran yang betul dan dengan alatan yang betul, menangkap beberapa Z di udara mungkin lebih mudah daripada yang anda fikirkan.

Mencari kad kredit perjalanan? Ketahui kad yang CNN Underscored pilih sebagai kami kad kredit perjalanan terbaik tersedia pada masa ini.

result shp

peng sidny

keluaran togeĺ sydney hari ini 2023

pengeluaran hongkong

togel singapore hari ini