‘Filem Super Mario Bros.’ bermula dengan loghat Itali yang TEBAL daripada Mario Chris Pratt… yang kemudiannya hilang sepenuhnya
slot online

‘Filem Super Mario Bros.’ bermula dengan loghat Itali yang TEBAL daripada Mario Chris Pratt… yang kemudiannya hilang sepenuhnyaCNN

Selepas banyak jangkaan dan tergesa-gesa menolak, “The Super Mario Bros. Movie” berada di sini di pawagam, telah ditayangkan pada hari Rabu dengan Chris Pratt menyuarakan peranan tituler tukang paip yang mengembara melalui paip dari francais permainan video Nintendo klasik.

Sejak pemutus Pratt diumumkan pada September 2021, terdapat beberapa perbezaan pendapat dalam talian, terutamanya dari kem pemurnian pemain yang merasakan suara rasmi Mario dalam permainan – disediakan oleh pelakon Charles Martinet – sepatutnya mendapat penghormatan. Terdapat orang lain yang mahu peranan tukang paip Itali, sebenarnya, pergi ke Itali.

Akhirnya, Pratt menyuarakan wira adalah salah satu bahagian yang paling tidak ketara dalam filem baharu… tetapi pada mulanya, penonton mungkin akan berasa sebaliknya.

Betul-betul di bahagian atas filem animasi itu, Pratt’s Mario – bersama abangnya Luigi (disuarakan oleh Charlie Day) – menonton iklan TV yang mereka selesaikan untuk perniagaan paip mereka di Brooklyn, New York, dan loghat Itali mereka di tempat yang kitschy adalah sangat berat. -tangan, untuk mengatakan sekurang-kurangnya.

Walau bagaimanapun, selepas itu, Pratt dan Day kembali kepada loghat Italo-Brooklyn makro yang kebanyakannya hambar dan makro untuk sepanjang filem itu, dengan Mario malah bertanya sambil menganalisis kebaikan iklan itu, “Adakah loghat itu terlalu banyak?”

Sejak itu, satu-satunya masa Marionya seolah-olah memerhatikan gigitan bunyi yang tidak dapat dinafikan menawan watak yang terkenal dalam permainan video sebenar (fikir, “Ini saya, Marrrio!”) ialah apabila dia disingkirkan oleh lelaki jahat dan tindakan itu tiba-tiba bertukar kepada gerakan perlahan.

Keluarga adik-beradik super itu, bagaimanapun, kekal dengan bahasa Itali, dengan pelakon Rino Romano, John DiMaggio dan Jessica DiCicco masing-masing memainkan watak bapa saudara dan ibu mereka. Dan Martinet, sekurang-kurangnya, mendapat peranan suara plum Mario dan bapa Luigi.

Bagi filem yang lain, ia adalah kisah pengembaraan yang agak mudah, tetapi yang menyedihkan mengelakkan banyak peluang untuk rujukan terus kepada permainan video klasik dan nostalgia “Super Mario” yang stabil memihak kepada pembinaan dunia baharu yang berkilat.

Sudah tentu, terdapat banyak telur Paskah – bersama-sama dengan beberapa detik meta yang ditala dengan baik seperti ketika Mario dilihat bermain permainan video sendiri – tetapi akhirnya, peminat Nintendo dan peminat kasual mungkin akan bertanya, “Adakah ia benar-benar , Marrrio?”

hasil result sgp

result sdy

sdy toto

hk kemarin

www.totobet sgp