Gitaris Mötley Crüe, Mick Mars memfailkan saman terhadap kumpulan muzik selepas pertikaian jelajah
slot online

Gitaris Mötley Crüe, Mick Mars memfailkan saman terhadap kumpulan muzik selepas pertikaian jelajahCNN

Mick Mars, gitaris untuk band heavy metal tahun 1980-an Mötley Crüe, memfailkan saman pada hari Khamis terhadap kumpulan yang dia sertai selama empat dekad.

Mars meminta tujuh entiti korporat yang dikaitkan dengan Mötley Crüe menyerahkan rekod yang berkaitan dengan urusan perniagaan mereka berikutan pertikaian 2022 yang berpunca daripada Mars memberitahu kumpulan itu bahawa dia akan bersara daripada jelajah kerana keadaan perubatan. Mars mendakwa kumpulan itu kemudiannya cuba menggulingkannya sama sekali dan mengurangkan pendapatan masa depan yang dia dakwa berhak, menurut salinan tuntutan mahkamah yang diperoleh CNN.

“Adalah menyedihkan, selepas 41 tahun bersama, sebuah band akan cuba membuang ahli yang tidak dapat membuat jelajah lagi kerana dia menghidap penyakit yang melemahkan. Mick telah terlalu lama ditolak dalam kumpulan ini, dan kami tidak akan membiarkannya berterusan,” Ed McPherson, peguam yang mewakili Mars yang memfailkan tuntutan mahkamah pada Khamis, memberitahu CNN dalam satu kenyataan.

McPherson berkata dalam saman itu bahawa apabila Mars memberitahu Mötley Crüe bahawa dia akan bersara daripada lawatan kerana “melemahkan” Ankylosing Spondylitis, keadaan yang menjejaskan terutamanya tulang belakang, dia menyatakan dengan jelas bahawa dia tidak berniat untuk meninggalkan kumpulan itu, bahawa dia masih boleh merakam dengan mereka dan masih membuat persembahan dengan mereka dalam “situasi residensi.”

Saman itu mendakwa kumpulan itu kemudiannya memanggil mesyuarat pemegang saham tergempar untuk entiti korporat utama Mötley Crüe “untuk membuang Marikh daripada kumpulan itu, memecatnya sebagai pengarah perbadanan, memecatnya sebagai pegawai perbadanan itu, dan untuk mengambil bahagiannya dalam perbadanan itu.”

Sasha Frid, peguam litigasi untuk Mötley Crüe, memberitahu CNN dalam satu kenyataan bahawa tuntutan mahkamah Mars adalah “malang dan benar-benar di luar asas,” dan bahawa Mars, dan ahli lain Mötley Crüe, menandatangani perjanjian 2008 bahawa “dalam apa jua keadaan tidak akan pemegang saham yang meletak jawatan berhak menerima apa-apa wang yang dikaitkan dengan persembahan secara langsung (iaitu, lawatan).

Kenyataan Frid terus mengatakan bahawa selepas Mars secara terbuka meletak jawatan dari Mötley Crüe, “kumpulan itu menawarkan pakej pampasan yang besar kepada Mick untuk menghormati kerjayanya dengan kumpulan itu” walaupun “fakta bahawa kumpulan itu tidak berhutang apa-apa kepada Mick.”

Tuntutan itu juga menggariskan perhubungan dan kekecohan selama bertahun-tahun di kalangan ahli kumpulan itu, termasuk dakwaan bahawa pelbagai ahli mempersembahkan beberapa lagu untuk lagu yang dirakamkan semasa dalam jelajah dan bahawa pemain bass Nikki Sixx “menyilaukan” Mars, mencipta naratif palsu yang dibuat oleh Mars. kesilapan dalam lawatan kerana disfungsi kognitif.

McPherson menyatakan dalam saman itu bahawa sebarang kesilapan yang mungkin dilakukan Mars semasa dalam lawatan adalah disebabkan oleh monitor dalam telinganya “selalu tidak berfungsi, menyebabkan Marikh tidak dapat mendengar instrumennya sendiri.”

“Mötley Crüe sentiasa mempersembahkan lagu-lagunya secara langsung tetapi semasa lawatan terakhir Mick bergelut untuk mengingati kord, memainkan lagu yang salah dan melakukan kesilapan berterusan yang menyebabkan dia keluar dari kumpulan itu,” kata Frid dalam kenyataan kumpulan itu.

Mötley Crüe terkenal bersatu semula pada 2019 dan mengumumkan jelajah baharu selepas mengadakan persembahan terakhir mereka pada penghujung 2015.

pengeluaran sidney ini hari

pengeluaran sidney

keluaran hongkong malam

totober sgp