Ketua kumpulan ketuanan kulit putih ditangkap kerana mengancam untuk membunuh wartawan yang cuba melaporkan organisasi
slot online

Ketua kumpulan ketuanan kulit putih ditangkap kerana mengancam untuk membunuh wartawan yang cuba melaporkan organisasiCNN

Seorang lelaki California ditahan Selasa kerana didakwa mengancam untuk membunuh seorang wartawan yang cuba melaporkan organisasinya, kata Jabatan Kehakiman.

Nicholas Welker, yang juga menggunakan “King ov Wrath” dan “ilovehate5150,” ialah ketua Bahagian Feuerkrieg – kumpulan ketuanan kulit putih yang menurut pendakwa mempunyai matlamat “mencabar undang-undang, ketenteraman sosial dan kerajaan melalui keganasan dan lain-lain tindakan ganas” dan “menggalakkan serangan ke atas kaum minoriti, komuniti Yahudi, komuniti LGBTQ+, Kerajaan AS, wartawan dan infrastruktur kritikal.”

Menurut dokumen mahkamah, Welker didakwa menyiarkan meme ganas dalam talian mengenai seorang wartawan yang berpangkalan di Brooklyn yang melaporkan di Bahagian Feuerkrieg.

Wartawan dan organisasi berita tidak dinamakan dalam pemfailan mahkamah.

Imej itu termasuk gambar wartawan dengan perkataan “Pengkhianat Bangsa” di atas mata mereka dan pistol diacukan ke kepala mereka, kata pendakwa raya, dan diberi kapsyen “JURNALIST F**K OFF! ANDA TELAH DIBERI AMARAN.” Welker juga menyiarkan bahawa wartawan itu “Bekerja sebagai Wartawan” dan “Bertanggungjawab untuk Mengintai Anak-Anak lelaki kami untuk Maklumat,” kata pendakwa raya.

Dua daripada pengikut Welker kemudian menghantar tweet terus kepada wartawan itu, menurut dokumen mahkamah, dengan seorang bertanya kepada mereka “adakah anda melihat perkara baharu yang kami buat tentang anda? baru terfikir nak tanya.”

Welker menghadapi satu pertuduhan konspirasi untuk menghantar komunikasi mengancam dan berdepan hukuman penjara sehingga lima tahun jika sabit kesalahan. Dia masih belum membuat pengakuan rasmi.

result singa

minta pengeluaran sydney hari ini

totobet sedney

totobet data singapura