Konsep kabin: Ucapkan selamat tinggal kepada tempat duduk kapal terbang tengah
slot online

Konsep kabin: Ucapkan selamat tinggal kepada tempat duduk kapal terbang tengah

Nota Editor: Daftar untuk Membuka Kunci Dunia, surat berita mingguan CNN Travel. Dapatkan berita terkini dalam penerbangan, makanan dan minuman, tempat tinggal dan perkembangan perjalanan lain.CNN

Minggu ini dalam berita perjalanan: lapangan terbang paling sibuk di dunia, bandar terbaik untuk transit awam dan sebab Mongolia harus berada dalam senarai hajat 2023 anda.

Separuh daripada 10 lapangan terbang tersibuk di dunia pada tahun 2022 berada di Amerika Syarikat, hasil pemulihan kukuh dalam pasaran domestik. Trafik penumpang di lapangan terbang teratas, hab Selatan yang lama, meningkat hampir satu perempat pada tahun sebelumnya.

Untuk melihat masa depan penerbangan, senarai pendek Anugerah Kabin Kristal tahun ini menyerlahkan konsep baharu yang menarik yang suatu hari nanti boleh melanda langit. Pesaing 2023 termasuk konsep kabin yang menghapuskan tempat duduk tengah dan reka bentuk bergaya yang membawa kelas perniagaan pesawat satu lorong ke tahap baharu. Finalis anugerah ditetapkan untuk diumumkan bulan depan. Pemenang akan diumumkan pada bulan Jun.

Satu perkara yang kita lihat lebih sedikit pada hari ini: tempat duduk bersandar. Setelah ada di mana-mana, kini terdapat keseluruhan model tempat duduk yang tidak mempunyai pilihan. Inilah sebabnya.

Peraturan kemasukan yang santai kini menjadikannya lebih mudah berbanding sebelum ini untuk melawat Mongolia. Lapangan terbang baharu yang berkilat baru sahaja dibuka serta Muzium Negara Chinggis Khaan baharu yang epik. Malah terdapat lebih banyak festival muzik berasaskan padang pasir yang keren. Ya, festival muzik gurun Mongolia! Makan hati awak, Burning Man.

Landskap surreal dan bandar paling gembira di China adalah antara pilihan utama dalam senarai destinasi China yang kurang dikenali yang perlu dipertimbangkan oleh pelawat. Mula bekerja pada senarai keinginan anda.

Seorang jurugambar Belgium telah membuat di luar landasan yang terpencil melarikan diri dari kerja hidupnya. Buku David De Vleeschauwer, “Pengalaman Jauh: Pengembaraan Perjalanan Luar Biasa Dari Utara ke Selatan,” menyerlahkan 12 tempat yang luar biasa di seluruh dunia.

Seorang ahli sejarah makanan Itali menimbulkan kontroversi besar dengan mengisytiharkan bahawa pizza dan carbonara lebih Amerika daripada Itali. Tidak mengejutkan, itu tidak berjalan lancar di Itali.

Mereka bukan satu-satunya makanan dengan sejarah yang mengejutkan. Ciabatta hanya setua Diet Coke, nachos hanya wujud sejak Perang Dunia II dan lobak “bayi” biasanya hanya lobak merah biasa dipotong mengikut saiz.

Walau bagaimanapun, mengenai makanan yang menjadi perbalahan, pingat emas perlu diberikan kepada beg isi dalam rebus yang diharamkan di Amerika Syarikat tetapi merupakan makanan istimewa di Scotland.

Amsterdam sudah bosan dengan reputasinya sebagai bandar pesta 24 jam.

Mulai 1 April, perniagaan kerja seksnya mesti menutup pintu mereka tiga jam lebih awal dan, dalam langkah berasingan minggu ini, Lapangan Terbang Schiphol mengisytiharkan bahawa ia mahu mengharamkan jet peribadi dan mengurangkan pencemaran bunyi dengan menutup semalaman. Bagaimanapun, pada hari berikutnya, mahkamah Belanda membatalkan rancangan lapangan terbang yang diumumkan sebelum ini untuk mengurangkan jumlah keseluruhan penerbangan, jadi penyelesaian baharu mungkin perlu dicari.

Penduduk Paris juga sudah cukup mengalami gangguan pengangkutan: Penduduk telah mengundi memihak kepada pengharaman penyewaan skuter elektrik di ibu negara Perancis.

Akhirnya, kewarganegaraan Bali yang paling banyak diusir telah didedahkan. Petunjuk: Ia juga merupakan negara terbesar di dunia mengikut kawasan.

Syurga pulau subtropika yang tersenarai UNESCO di wilayah Kagoshima Jepun, kepulauan Amami Oshima mempunyai pantai pasir putih, perairan bertaburan karang dan banyak hasil tanaman tempatan.

Membuat jadual perjalanan anda sendiri tanpa perlu menjawab citarasa atau garis masa orang lain adalah salah satu keseronokan terhebat yang diketahui pengembara. Tetapi mengembara sendirian, terutamanya sebagai seorang wanita, datang dengan set cabarannya sendiri. Rakan kongsi kami di CNN Underscored, panduan ulasan dan pengesyoran produk yang dimiliki oleh CNN, telah mengumpulkan 10 petua yang diluluskan pakar untuk pengembaraan solo yang berjaya.

Sebuah kedai ramen Tokyo telah melarang pelanggan menggunakan telefon mereka semasa makan.

Pemakan yang terganggu adalah pemakan yang lambat.

Time Out telah menamakan bandar “terbaik di dunia” untuk transit awam.

Sistem Asia mendahului.

Seorang wanita mengadakan 34 temu janji pertama di 19 negara sepanjang tahun lalu.

Inilah yang dia pelajari.

Tapak purba ini pernah menjadi bandar dengan 25,000 orang.

Sekarang hampir tidak ada yang tahu mengenainya.

result shp

pengeluaran angka sydney hari ini

sidney hari ini

keluaran hongkong malam

totobet data singapura