Lapangan terbang Macau mendapat 6-7 penerbangan setiap hari pada bulan Julai, di bawah ramalan
Uncategorized

Lapangan terbang Macau mendapat 6-7 penerbangan setiap hari pada bulan Julai, di bawah ramalan

Pengendali Lapangan Terbang Antarabangsa Macau telah memberitahu GGRAsia bahawa kemudahan itu biasanya dikendalikan setiap hari pada bulan https://livedrawsdy.cc/ Julai hanya “enam hingga tujuh” pergerakan penerbangan penumpang, sekurang-kurangnya 30 peratus di bawah jangkaan yang dijangkakan setiap hari untuk bulan tersebut. Prestasi sebenar dikaitkan dengan sekatan perjalanan yang berterusan di seluruh dunia yang berkaitan dengan usaha untuk membendung wabak Covid-19.

Pada awal bulan Julai, semasa menyemak prestasi penerbangannya pada bulan Jun , Macau International Airport Co Ltd, sebuah badan yang dikenali sebagai https://livedrawhk.work/ CAM, telah meramalkan ia akan mempunyai “sekurang-kurangnya 10 penerbangan harian” pada bulan Julai.

Jumlah sebenar Julai mewakili penurunan 93 peratus berbanding tempoh yang sama tahun lepas, kata pengendali itu.

Menurut maklumat yang diberikan oleh CAM, tujuh syarikat penerbangan mengendalikan penerbangan ke Macau pada bulan Julai, menghubungkan bandar itu kepada agregat 15 destinasi merentasi tanah besar China, Taiwan, Asia Timur Laut dan Asia Tenggara.

Destinasi itu termasuk: bandar-bandar tanah besar China Xiamen, Shanghai, Hangzhou, Nanning dan Beijing, melalui perkhidmatan yang dikendalikan oleh Air Macau; dan Taipei dan Kaohsiung di Taiwan, melalui perkhidmatan yang dikendalikan oleh Air Macau, EVA Air dan Starlux Airlines.

Destinasi Julai lain yang disediakan ialah: Tokyo dan Osaka di Jepun, melalui Air Macau; Incheon di Korea Selatan, melalui Air Macau; Sihanoukville di Kemboja, melalui Cambodia Airways dan Lanmei Airlines; Phnom Penh di Kemboja melalui https://sbobet.bond/ Cambodia Angkor Air; Manila di Filipina melalui Philippine Airlines; Bangkok di Thailand melalui Air Macau; dan Hanoi, Vietnam, melalui Air Macau.

Pengendali lapangan terbang itu pada masa ini menganggarkan kemudahan itu hanya akan mengendalikan enam hingga tujuh pergerakan penerbangan penumpang harian pada bulan Ogos, berdasarkan permohonan penerbangan https://habanero.work/ yang dibuat setakat ini oleh syarikat penerbangan.

Tetapi CAM menegaskan bahawa prospek untuk Ogos boleh berubah bergantung kepada sebarang pelarasan lanjut dalam dasar perjalanan yang melibatkan Macau, serta aturan penerbangan terakhir yang diputuskan oleh syarikat penerbangan.