Lindsay Lohan, Jake Paul dan selebriti lain mengenakan bayaran 0,000 kerana melanggar peraturan crypto
slot online

Lindsay Lohan, Jake Paul dan selebriti lain mengenakan bayaran $400,000 kerana melanggar peraturan crypto


New York
CNN

Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa pada hari Rabu mendakwa Lindsay Lohan, Jake Paul dan beberapa selebriti lain kerana gagal mendedahkan bahawa mereka dibayar untuk mempromosikan crypto.

Selebriti bersetuju untuk membayar $400,000, termasuk denda, dan pulangkan apa yang mereka bayar untuk promosi.

Lohan telah dibayar $10,000 untuk mempromosikan token Tronix yang ditawarkan oleh syarikat Justin Sun, Tron.

“Meneroka #DeFi dan sudah pun menyukai $JST, $SUN pada $TRX. Sangat pantas dan 0 bayaran. Good job @justinsuntron,” tweet Lohan pada 11 Februari 2021. SEC berkata Lohan gagal mendedahkan bahawa tweet itu adalah pengesahan berbayar.

Jurucakap Lohan berkata, selebriti itu “dihubungi pada Mac 2022 dan tidak mengetahui keperluan pendedahan itu. Dia bersetuju untuk membayar denda untuk menyelesaikan perkara itu.”

Begitu juga, Paul dibayar $25,000 untuk pengesahan Tronix, yang dia tweet sehari selepas Lohan.

Selebriti lain yang bersetuju untuk menyelesaikan pertuduhan mereka termasuk Michele Mason (juga dikenali sebagai Kendra Lust), Miles Parks McCollum (Lil Yachty), Shaffer Smith (Ne-Yo) dan Aliaune Thiam (Akon).

Atas pelanggaran mereka, Lohan bersetuju untuk membayar denda $30,000 sebagai tambahan kepada $10,000 yang diperolehnya untuk kenaikan pangkat. Paul bersetuju untuk membayar denda $75,000 di atas $25,000 yang diperolehnya.

Jurucakap Paul enggan mengulas.

SEC juga mengumumkan bahawa ia menyaman Sun dan tiga syarikatnya kerana gagal mendaftarkan sekuriti crypto dengan betul, memanipulasi pasaran dan gagal mendedahkan hubungan berbayar dengan selebriti. Ia juga menyaman DeAndre Cortez Way, juga dikenali sebagai Soulja Boy, yang didakwa sebagai penyokong berbayar untuk Tronix dan gagal mendedahkan hubungannya dengan syarikat itu.

Jurucakap Soulja Boy tidak dapat dihubungi untuk mendapatkan komen.

“Seperti yang didakwa dalam aduan itu, Sun dan yang lain menggunakan buku permainan lama untuk mengelirukan dan membahayakan pelabur dengan menawarkan sekuriti terlebih dahulu tanpa mematuhi keperluan pendaftaran dan pendedahan dan kemudian memanipulasi pasaran untuk sekuriti itu,” kata Gurbir Grewal, pengarah syarikat itu. Bahagian penguatkuasaan SEC, dalam satu kenyataan. “Pada masa yang sama, Sun membayar selebriti dengan berjuta-juta pengikut media sosial untuk menggembar-gemburkan tawaran tidak berdaftar itu, sambil secara khusus mengarahkan supaya mereka tidak mendedahkan pampasan mereka.”

singapore result

minta pengeluaran sydney hari ini

totobet sdny

pengeluaran hk hari ini 2020

pengeluaŕan hk