Masters: Pusingan ketiga digantung kerana hujan membasahi padang di Augusta National
slot online

Masters: Pusingan ketiga digantung kerana hujan membasahi padang di Augusta NationalCNN

Pusingan ketiga The Masters digantung sepanjang hari Sabtu selepas hari yang dibasahi hujan di Augusta National.

Permainan telah bermula sejam lebih awal untuk membolehkan beberapa pemain golf menamatkan pusingan kedua mereka selepas cuaca buruk turut menggantung aksi Jumaat, di mana angin bertiup kencang menyaksikan tiga pokok pain tinggi tumbang berhampiran penonton. Tiada yang cedera menurut penganjur kejohanan.

Ini bermakna pemain terjejas hanya mempunyai beberapa jam antara menamatkan pusingan kedua mereka dan memulakan pusingan ketiga, termasuk Tiger Woods – yang membuat rekod yang menyamai pemotongan ke-23 – dan Jon Rahm, yang melakukan teed off untuk pusingan ketiganya dua pukulan di belakang pendahulu semalaman Brooks Koepka.

Di tengah lautan payung, pemenang empat kali utama Koepka adalah salah seorang daripada hanya 11 pemain golf yang merembat di bawah par kerana keadaan sejuk, basah dan berangin melemahkan harapan ramai pemain untuk naik ke papan pendahulu sebelum hon dibunyikan pada 3:15 petang ET .

Pusingan ketiga akan disambung semula pada hari Ahad pada 8:30 pagi ET, dengan pusingan akhir dijangka bermula pada 12:30 tengah hari ET, kata The Masters dalam satu kenyataan.

Koepka, Rahm, dan amatur Sam Bennett berjaya melepasi hanya enam lubang sebelum permainan digantung, dengan pendahulu Amerika itu merembat satu bawah untuk melebarkan kelebihannya di puncak kepada empat pukulan daripada Rahm. Pemain Sepanyol itu bermula dengan baik dengan birdie di lubang kedua tetapi jatuh kepada satu lawan selepas bogey berturut-turut pada lubang keempat dan kelima.

Bennett, yang telah menyerlah dengan dua persembahan bersejarah sepanjang dua pusingan pembukaan, membuat permulaan mimpi ngeri, membuka dengan bogey berturut-turut.

Bagaimanapun, sambutan yang kuat menyaksikan juara Amatur AS 2022 itu menstabilkan kapal dengan empat par lurus, meninggalkannya tujuh pukulan di belakang Koepka di tempat ketiga.

Dengan baki 12 lubang untuk kumpulan pendahulu, ia nampaknya akan menjadi hari yang melelahkan bagi aksi Ahad jika The Masters mahu mengelak hanya penamat Isnin keenam dalam sejarah major.

Kali terakhir kejohanan itu selesai pada hari Isnin ialah pada tahun 1983, apabila Seve Ballesteros memenangi jaket hijau keduanya selepas hujan lebat telah menangguhkan permainan.

Koepka mendahului dengan empat pukulan menuju Ahad.

Selain Koepka, Patrick Cantlay dan Matt Fitzpatrick kembali ke rumah kelab sebagai pemenang hari itu. Ketika skor merudum di sekeliling mereka, kedua-duanya meledak tiga bawah par pusingan terbaik untuk mara ke kuartet terikat di tempat keempat, Cantlay No. 4 dunia berjaya melepasi 13 lubang manakala juara bertahan Terbuka AS, Fitzpatrick berjaya 11 lubang.

Mereka berada pada tahap lima bawah par dengan Collin Morikawa dan Viktor Hovland, yang kedua-duanya menyempurnakan tujuh lubang sebelum hon dibunyikan.

Setelah mengesahkan laluannya ke pusingan ketiga, Woods mengharungi petang yang panas terik. Sembilan lebih parnya selepas tujuh lubang menandakan markah terburuk hari itu dengan tiga pukulan.

Pergelutan juara Masters lima kali dengan pergerakan, yang kelihatan semasa dua pusingan pembukaan, kelihatan lebih ketara apabila hari semakin berlalu.

sg totobet

pengeluaran. sdy

keluaran sydney

tgl hk malm ini

sgp hari ini yang keluar