McConnell ‘mengetuk-ngetuk sedikit’ untuk kembali kerana beberapa senator yang sakit tidak hadir dari Capitol
slot online

McConnell ‘mengetuk-ngetuk sedikit’ untuk kembali kerana beberapa senator yang sakit tidak hadir dari CapitolCNN

Tiga senator uzur yang dipantau dengan teliti berada jauh dari Capitol minggu ini dan tidak jelas bila mereka akan kembali. Salah seorang daripada mereka, Pemimpin Minoriti Senat, Mitch McConnell, telah bercakap secara langsung dengan beberapa ahli pasukan kepimpinannya dan menyampaikan kepada mereka bahawa dia bekerja dengan baik dan tidak sabar untuk kembali bekerja.

Sementara itu, Senator John Fetterman, seorang Demokrat Pennsylvania, terus membuat kemajuan dalam rawatannya untuk kemurungan klinikal di Pusat Perubatan Walter Reed sambil terus berhubung rapat dengan anggota penting kakitangannya, menurut sumber yang biasa dengan situasi itu.

Fetterman tidak menyatakan bila dia bercadang untuk kembali ke Senat. Senator itu memasuki rawatan untuk kemurungan klinikal pada Februari. Dia diserang angin ahmar pada Mei 2022 pada hari-hari menjelang sekolah rendah Pennsylvania.

Dan Senator Dianne Feinstein, 89 tahun, seorang Demokrat California, tidak kembali ke Senat selepas dirawat di hospital, dan kini di rumah, kerana kayap. Pembantunya tidak akan membuat spekulasi tentang bila dia akan kembali.

Memandangkan masih awal dalam sesi kongres baharu, tidak jelas sama ada ketidakhadiran itu mewujudkan sekatan jalan sebenar untuk meluluskan rang undang-undang atau meluluskan calon. Dewan Negara mempunyai rehat dua minggu selepas penghujung minggu depan, yang boleh memberikan tiga senator itu sedikit masa tambahan untuk mendapatkan semula kesihatan yang baik dan kembali ke Senat pada pertengahan April, walaupun itu tidak pasti.

Senator Republikan Texas John Cornyn berkata McConnell “sedikit sebanyak” untuk kembali bekerja, dan senator Kentucky berusia 81 tahun itu “bunyi sangat tajam” berikutan kejatuhan dua minggu lalu yang menyebabkan dia mengalami gegaran otak dan patah tulang rusuk.

Selepas keluar dari hospital, pejabatnya berkata langkah seterusnya ialah McConnell pergi ke kemudahan pemulihan untuk terapi fizikal.

“Dia berbunyi sangat tajam,” kata Cornyn apabila diminta untuk menerangkan bagaimana McConnell kelihatan secara kognitif. “Saya rasa hanya kecewa, seperti yang anda bayangkan, terpaksa melalui semua ini, tetapi dia tidak sabar-sabar untuk kembali, dan saya, sekali lagi, saya memberitahunya jangan terlalu tergesa-gesa. Anda tahu, menjadi lebih kuat, menjadi lebih baik. Dan kami tidak melakukan banyak perkara di sini.”

Cornyn juga berkata McConnell “tidak memberi saya sebarang jadual” semasa dia kembali ke dewan

Ketua Senat Whip John Thune berkata pada hari Selasa bahawa dia bercakap dengan McConnell melalui telefon pagi itu dan dia “bunyi yang baik” dan “cemas” untuk kembali bekerja di Senat. Tetapi Senat Republikan No. 2 tidak akan membuat spekulasi tentang bila McConnell mungkin kembali. “Saya tidak boleh bercakap apabila dia kembali,” kata Thune

Thune berkata kedua-duanya bercakap tentang apa yang berlaku di tingkat Senat – “yang tidak banyak,” katanya dalam penggalian di majoriti Demokrat – semasa perbualan lima minit “singkat” mereka. Beliau berkata mereka tidak menyentuh kemungkinan timbulnya dakwaan bekas Presiden Donald Trump atau bagaimana persidangan GOP Senat mungkin bertindak balas terhadap isu politik yang rumit itu. Salah satu sumbangan utama dan berterusan McConnell dalam kalangan Senat Republikan adalah membantu menetapkan strategi pemesejan politik dalam pelbagai perkara.

Mengenai jika ada apa-apa yang hilang semasa McConnell sedang pulih, Thune berkata, “Dia adalah ketua, ya, tetapi saya fikir dia sudah tentu, seperti yang anda tahu, kakitangan yang hebat, pasukan yang hebat, dan kami mempunyai ramai ahli yang sangat berkebolehan. daripada pasukan kepimpinan kami. Jadi semua orang mengambil langkah dan melakukan apa yang mereka mampu untuk memastikan kami mendapat, seperti yang saya katakan, semua pangkalan dilindungi sehingga dia kembali.”

Usaha untuk memansuhkan kuasa tentera Perang Teluk 1991 dan Perang Iraq 2002 yang penyokong harapkan untuk lulus minggu ini tidak akan berlaku sekurang-kurangnya sehingga minggu depan kerana senator terus berusaha untuk mencapai persetujuan tentang berapa banyak pindaan akan diundi sebagai sebahagian daripada perbahasan itu. Kelewatan itu tidak boleh dikaitkan secara langsung dengan senator yang tidak hadir, walaupun McConnell akan menjadi perunding utama dalam perkara itu.

Dan oleh kerana Feinstein adalah ahli Jawatankuasa Kehakiman Senat, dia keluar telah memaksa penangguhan satu sesi jawatankuasa apabila jelas Demokrat tidak boleh mendapatkan undi untuk meluluskan beberapa calon yang ditentang oleh semua Republikan dalam panel.

Menimbulkan masalah Senat – dan Jawatankuasa Kehakiman khususnya – adalah hakikat bahawa pengerusinya, Sen. Dick Durbin dari Illinois, yang juga ahli peringkat kedua kepimpinan Demokrat, akan pergi minggu ini dalam kuarantin selama lima hari selepas ujian. positif Covid-19.

result keluaran sgp hari ini

pengeluar sdy

pengeluaran sdy 4d 2023

angka hk keluar

data sgp