PAGCOR Meramalkan Hasil Berganda kerana Lesen POGO Jatuh
toto

PAGCOR Meramalkan Hasil Berganda kerana Lesen POGO Jatuh

Pandemik COVID-19 telah memberi kesan kepada Filipina dan industri permainan luar pesisirnya yang rancak. Sebanyak 22 Pengendali Permainan Luar Pesisir Filipina (POGO) telah ditutup minggu lalu dengan bantuan PAGCOR, pengawal selia permainan negara, dengan badan pemerhati memetik krisis Toto macau kesihatan global sebagai sebab di sebalik keputusannya. Ini telah disahkan untuk Inside Asian Gaming, saluran media serantau yang membuat liputan mengenai industri perjudian di Asia.

Bilangan POGO Jatuh Kerana Pandemik
Pengawal selia menerbitkan senarai syarikat yang tidak lagi diberi kuasa untuk menjalankan sebarang perniagaan. Senarai itu disusun oleh Majlis Pencegahan Pengubahan Wang Haram (AMLC) dengan sekurang-kurangnya enam daripada entiti yang dinamakan gagal menjalani pendaftaran wajib dengan AMLC. Menurut ASGAM, PAGCOR mengesahkan bahawa kesan pandemik COVID-19 harus dipersalahkan kerana pendekatan yang lebih konservatif dalam mengeluarkan lesen POGO.

Ramai pekerja asing meninggalkan negara ini semasa wabak antara Mac dan Mei 2020, bimbang diskriminasi apabila mendapatkan perkhidmatan kesihatan Pengeluaran SGP secara tempatan sekiranya mereka dijangkiti COVID-19. Kemudian, larangan perjalanan ke Filipina seterusnya mencetuskan lagi isu ini. Hasilnya jelas, kerana tahap pra-pandemi turun daripada 63 pada 2019 kepada hanya 26 pada 2022.

POGO tidak berkemungkinan besar untuk berkembang semula pada masa hadapan, walaupun ia masih berkemungkinan. Walau bagaimanapun, untuk sebarang pengambilan dalam lesen POGO berlaku, perlu ada pulangan yang kukuh dalam minat pengguna dan perjalanan ke negara ini. PAGCOR agak yakin tentang prospek industri secara umum, memetik kapasiti operasi semasa.

PAGCOR Meramalkan Pengambilan Kuat dalam Hasil Perjudian
Tidak semuanya hilang untuk industri perjudian di Filipina. Malah, pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Togel SGP Andrea Domingo yakin pemulihan kukuh akan datang pada tahun 2022. Ketua eksekutif itu menjangkakan industri akan Keluaran SDY menggandakan pendapatannya tahun ini. Dia bercakap di forum maya Kapihan sa Manila Bay awal minggu ini dan membentangkan beberapa perkembangan positif yang dia jangka dapat dilihat dalam beberapa bulan akan datang.

Jumlah pendapatan sepatutnya berada di antara PHP 25 bilion dan PHP 30 bilion ($478 juta hingga $574 juta) menjelang Jun tahun ini, dia memberi jaminan. Unjuran akhir tahun ditetapkan pada PHP 60 bilion hingga PHP 65 bilion ($1.15 bilion hingga $1.24) bilion. Menggandakan hasil adalah dalam lingkungan kemungkinan, Domingo berhujah.