Perenang kolej berkata dia diserang pada acara yang menentang kemasukan wanita trans dalam sukan wanita
slot online

Perenang kolej berkata dia diserang pada acara yang menentang kemasukan wanita trans dalam sukan wanitaCNN

Bekas perenang NCAA Riley Gaines berkata dia diserang Khamis di kampus Universiti Negeri San Francisco.

Gaines berada di sekolah untuk bercakap tentang pandangannya yang menentang kemasukan atlet transgender dalam sukan wanita, menurut pengumuman acara itu.

“Saya telah diserang secara fizikal oleh seorang. Saya dipukul dua kali, kedua-dua kali terkena bahu saya dengan serangan kedua meragut muka saya,” kata Gaines kepada Natasha Chen dari CNN. “Selebihnya penunjuk perasaan hanya menyerang hendap dan mengepung saya sebelum saya dapat keluar dengan bantuan polis kampus.”

Video Gaines yang disiarkan daripada acara itu menunjukkan dia bergerak pantas sambil dikelilingi oleh pegawai keselamatan. Seorang penunjuk perasaan boleh didengari menjerit “hak trans adalah hak asasi manusia,” tetapi video itu goyah dan tidak kelihatan menunjukkan serangan.

“Kami sedang menjalankan siasatan berterusan terhadap situasi itu. Tiada tangkapan berkaitan kejadian itu,” jabatan polis universiti itu dalam satu kenyataan. “Gangguan itu berlaku selepas tamatnya acara yang menyebabkan pegawai UPD perlu memindahkan penceramah acara dari bilik ke lokasi lain yang selamat.”

Jabatan polis tidak segera memberi respons kepada siasatan CNN mengenai sifat “gangguan” dan sama ada siasatan itu berkaitan dengan dakwaan serangan itu.

Apabila CNN meminta lebih terperinci tentang jenis “gangguan” dan sama ada penyiasatan itu berkaitan dengan dakwaan serangan, UPD tidak segera bertindak balas.

Keuntungan terikat tperenang jantina Lia Thomas untuk tempat kelima dalam 200 meter gaya bebas akhir wanita pada kejohanan renang dan terjun NCAA 2022 dan telah lantang menyatakan tentangan beliau terhadap kemasukan wanita trans dalam renang wanita.

Penampilan Gaines “ditempah oleh organisasi pelajar yang diiktiraf,” kata jurucakap universiti Kent Bravo kepada CNN, dan dianjurkan oleh organisasi konservatif Turning Point USA.

“Ini adalah serangan yang mengerikan terhadap kebebasan bersuara di kampus kolej,” Speaker Dewan Rakyat Kevin McCarthy berkata di Twitter. “House Republicans menyokong Riley Gaines dan usahanya yang berani dan tanpa jemu untuk melindungi sukan wanita.”

totobet sg

pengeluara sdy

hasil togeĺ sydney hari ini 2023

angka hk keluar hari ini

singapura totobet net