Rekap ‘The Mandalorian’ Episod 3: Siri Disney+ mengalami krisis identiti dalam lebih daripada satu cara (SPOILERS)
slot online

Rekap ‘The Mandalorian’ Episod 3: Siri Disney+ mengalami krisis identiti dalam lebih daripada satu cara (SPOILERS)

Nota Editor: Yang berikut mengandungi spoiler tentang musim ketiga “The Mandalorian”, termasuk episod ketiga, “The Convert.”CNN

“The Mandalorian” sedang mengalami krisis identiti, dan itu melangkaui persoalan separa agama iaitu menanggalkan topi keledarnya. Musim ketiga, sebaliknya, nampaknya kurang fokus dari segi fokusnya, seperti yang digariskan oleh episod ketiganya – satu lencongan yang dilanjutkan jika menggoda ke dalam kisah watak persisian.

Dua musim pertama didorong oleh keazaman watak utama untuk melindungi Grogu, aka Baby Yoda, aka hadiah barangan yang terus diberikan kepada induk Disney.

Dengan kedua-duanya bersatu semula secara rasmi, Musim 3 telah beralih ke landasan yang berbeza, menyelidiki ritual dan politik budaya Mandalorian; menonjolkan Bo-Katan (Katee Sackhoff), watak yang diperkenalkan dalam siri animasi “Star Wars”; dan menangani perjuangan Din Djarin (disuarakan oleh Pedro Pascal) untuk menerima semula tafsiran undang-undang Mandalorian yang lebih tegar.

Walaupun perisai watak itu menarik, keseluruhan perkara “Jangan tanggalkan topi keledar anda” sentiasa kelihatan sedikit pelik, paling berguna untuk membenarkan Pascal menelefon secara literal dalam kebanyakan persembahannya. Menyelam lebih mendalam tentang nasib Mandalore memang datang dengan banyak kemungkinan, tetapi ia tidak mempunyai kesederhanaan dan kaitan emosi ikatan Mando-Grogu yang memberikan persembahan itu.

Bagi episod ketiga, penerbit eksekutif Jon Favreau dan Dave Filoni terlibat dalam lencongan besar, satu lencongan yang penuh dengan semua jenis minutia berkaitan “Star Wars” tetapi itu menolak rancangan itu lebih jauh dari trajektori awalnya.

Khususnya, penerokaan Coruscant dan plot yang melibatkan bekas saintis Imperial (Omid Abtahi) yang diintegrasikan semula ke dalam Republik Baru mempunyai getaran “Andor” yang kuat, menggambarkan sifat birokrasi yang cacat dari apa yang tumbuh untuk menggantikan Empayar, dan dengan itu menawarkan rasa bagaimana kejahatannya boleh bangkit semula.

Isu pengklonan juga melibatkan kepulangan Maharaja Palpatine dalam “Star Wars: The Rise of Skywalker,” yang, sekiranya semua ini menuju ke arah itu, sekurang-kurangnya menunjukkan bahawa “The Mandalorian” dibenarkan bermain dengannya. semua alatan dalam kotak mainan “Star Wars”.

Seperti “Andor,” musim “The Mandalorian” nampaknya mengambil kesempatan daripada kebebasan untuk menceritakan satu kisah panjang, tanpa terbebani dengan tuntutan untuk menawarkan bayaran yang jelas dalam setiap episod. Itu bukan bermakna tidak ada urutan aksi yang mengagumkan di sepanjang jalan, cuma penerbit telah melontarkan beberapa baris naratif sambil ingin tidak tergesa-gesa ke mana dan bila mereka akan bersilang.

Dalam satu hal, berikan mereka penghargaan kerana mengambil leverage yang datang dengan menghasilkan pukulan dan menggunakannya untuk meneroka ke arah yang tidak dijangka, bukan sepenuhnya linear – satu amalan yang telah dilihat dalam bahan “Mandalorian” yang ditemui dalam “The Book of Boba Fett.”

Sebaliknya, kepada sesiapa yang berasa sedikit tersesat pada ketika ini dalam perjalanan, untuk meminjam (dan tweak) baris yang dikaitkan dengan satu lagi sci-fi klasik: Anda tidak bersendirian.

toto bet sgp

data pengeluaran sydney hari ini

hk kemarin

hk pengeluaran