Taylor Swift menelusuri masa semasa malam pembukaan ‘Eras ​​Tour’
slot online

Taylor Swift menelusuri masa semasa malam pembukaan ‘Eras ​​Tour’CNN

Sayang, biarkan permainan bermula.

“Eras Tour” Taylor Swift dimulakan pada malam Jumaat di Glendale, Arizona semasa pertunjukan selama tiga jam yang merangkumi hits dari setiap era kerjaya pemenang Grammy selama 17 tahun.

“Swifties,” seperti yang dikenali oleh peminatnya, turun ke bandar dengan pakaian penuh inspirasi Swift dan lokasi itu sendiri menukar namanya kepada “Swift City,” menurut laman web Glendale, Arizona. Penjualan tiket untuk lawatan itu malah mematahkan Ticketmaster, sesuatu yang menarik perhatian penyanyi itu pada hari Jumaat apabila dia memberitahu penontonnya bahawa dia berasa selamat untuk menganggap bahawa ia telah mengambil “banyak usaha” untuk mereka berada di sana.

Pendedahan penuh: Penulis CNN ini adalah Swiftie. Saya berjaya mendapatkan tiket ke pertunjukan kedua terakhir Swift di Los Angeles pada Ogos ini, tetapi berikut adalah beberapa sorotan persembahannya pada hari Jumaat, berdasarkan siaran media sosial daripada orang yang hadir.

Memakai korset kristal dan but padan, Swift memulakan konsertnya dengan era “Kekasih”nya dengan membuka dengan “Miss Americana & Putera Sakit Hati,” lagu dari album 2019, dan kemudian mempersembahkan “Cruel Summer” buat kali pertama dalam konsert.

Semasa membuat persembahan “Willow” dan “Champagne Problems” daripada album era pandemiknya “Evermore,” Swift bertanya kepada penontonnya, “Adakah ini hanya saya atau adakah kita mempunyai banyak perkara untuk dikejar?” Ini soalan yang adil, memandangkan lawatan ini adalah yang pertama untuk Swift sejak rancangan “Reputasi” beliau pada 2018.

Khalayak dibawa kembali ke era itu, apabila Swift mempersembahkan lagu popular seperti “Delicate” dan “Don’t Blame Me” pada set tempat ular “Reputation” merayau-rayau.

Era “Merah” membawa lebih banyak kenangan dengan beberapa lagu Swift yang lebih menarik seperti “We Are Never Ever Getting Back Together” dan “I Knew You Were Trouble.” Swift juga mempersembahkan versi sepuluh minit “All Too Well.”

Taylor Swift di atas pentas pada hari Jumaat.  Dia mempersembahkan lebih daripada 40 lagunya.

Dia seterusnya mempersembahkan lagu dari album 2020nya “Folklore” buat pertama kali dalam konsert langsung. Swift berdiri di atas set yang dihiasi seperti kabin “Folklore” yang diliputi lumut yang dilihat dalam pelayan video muziknya. Album yang murung dan imaginatif itu dihidupkan apabila dia menyanyikan “Invisible String,” “Cardigan” dan “Betty,” antara lain. Dia kemudiannya memainkan nyanyian akustik “Mirrorball” selepas memaklumkan penontonnya bahawa dia akan memainkan lagu akustik yang berbeza pada setiap persembahan sepanjang lawatan itu.

Dalam fesyen “1989” sebenar, bahagian persembahan ini kelihatan seperti satu pesta tarian yang besar, kerana ia termasuk beberapa lagu popular Swift seperti “Blake Space,” “Shake it Off” dan “Wildest Dreams.”

Terdapat detik-detik nostalgia lain sepanjang rancangan itu, Swift menyanyi melalui era “Fearless”nya dengan “You Belong with Me” dan “Kisah Cinta.” Dia juga menyanyikan “Tim McGraw” di piano, sebuah lagu dari era terawalnya pada tahun 2006.

Ketika konsert itu memasuki era terakhir dan semasa, Swift memainkan pelbagai lagu daripada albumnya yang memecahkan rekod 2022 “Midnights,” termasuk “Anti-Hero,” “Lavender Haze,” “Mastermind” dan “Bejeweled,” dan menutup persembahan dengan hit tenaga tinggi “Karma.”

Senarai set Swift merangkumi lebih daripada 40 lagu, mungkin membuktikan kepada peminatnya bahawa penantian yang meletihkan untuk anti-wira mereka Taylor Swift untuk kembali ke pentas adalah berbaloi.

data singa hari ini

pengeluaran sidney hari ini

toto sydney

result hk lengkap

totobet singapure