Tesla memotong harga AS buat kali kelima sejak Januari
slot online

Tesla memotong harga AS buat kali kelima sejak JanuariCNN

Tesla mengurangkan harga di Amerika Syarikat antara 2% dan hampir 6%, laman webnya menunjukkan pada hari Khamis, kerana syarikat itu melanjutkan pemacu diskaun pada kenderaan elektriknya yang penganalisis berhati-hati boleh menjejaskan keuntungan.

Pemotongan kelima dalam pasaran terbesar Tesla sejak awal tahun ini berlaku ketika Amerika Syarikat bersedia untuk menerima pakai piawaian yang lebih ketat bulan ini yang dijangka mengehadkan kredit cukai EV.

Tesla (TSLA) mengurangkan harga pada kedua-dua versi sedan Model 3nya sebanyak $1,000 dan pada crossover Model Y sebanyak $2,000, kata laman web itu. Ia juga mengurangkan harga pada kedua-dua versi Model S dan Model X yang lebih mahal sebanyak $5,000.

Syarikat itu berkata piawaian AS yang lebih ketat akan mengurangkan kredit cukai $7,500 yang tersedia untuk asasnya, pacuan roda belakang Model 3 sejak Januari.

Beberapa penganalisis yang menjangkakan pemotongan harga selanjutnya telah menyatakan kebimbangan bahawa margin keuntungan peneraju industri Tesla boleh berisiko.

Minggu ini Tesla melaporkan penghantaran suku pertama hampir 423,000 kenderaan, naik hanya 4% daripada suku sebelumnya selepas pemotongan harga di Amerika Syarikat, China dan pasaran lain yang bertujuan untuk merangsang permintaan.

Tesla telah menetapkan sasaran 1.8 juta penghantaran tahun ini.

Tesla telah mengurangkan harga Model 3 asasnya sebanyak 11% terkumpul sejak awal tahun, dengan pengurangan 20% pada Model Y asasnya.

resulsgp

sidney pengeluaran sidney

sydney totobet

hasil hongkong tadi malam

t0t0bet hk