Tiger Woods membuat keputusan di The Masters
slot online

Tiger Woods membuat keputusan di The MastersCNN

Ia kekal dalam imbangan untuk sebahagian besar pagi sama ada Tiger Woods akan membuat pemotongan di The Masters tetapi selepas penantian gugup juara lima kali itu berjaya mara ke pusingan ketiga dan keempat di Augusta.

Dalam penampilan ke-25nya di major berprestij itu, Woods menyamai rekod Gary Player dan Fred Couples yang membuat 23 pemotongan berturut-turut di The Masters.

Pemain berusia 47 tahun itu, yang awal minggu ini mencadangkan bahawa ini mungkin penampilan terakhirnya pada kejohanan itu, menamatkan pusingan kedua yang tertangguh dengan satu lebih 73.

Ketika hujan mencurah-curah di Augusta National, Woods membolosi lubang ke-17 dan ke-18 untuk melepasi tiga par untuk kejohanan itu, yang bermakna dia memerlukan pemain lain untuk melepaskan pukulan untuknya membuat pukulan.

Cuaca menyukarkan konsistensi pemain di padang yang, sedikit sebanyak, memihak kepada Woods apabila Justin Thomas melakukan pukulan bogey pada 17 untuk memindahkan pukulan yang diunjurkan kepada tiga lebih.

Thomas mengharungi sembilan pukulan belakang yang teruk, melepaskan enam pukulan, dalam satu pusingan yang terdiri daripada enam bogey, bogey berganda dan birdie, yang bermakna juara PGA itu terlepas pukulan.

Woods telah melengkapkan 11 lubang pada pusingan kedua pada hari Jumaat dan berada di atas par, kemudian unjuran pemotongan, apabila permainan digantung pada hari itu kerana cuaca buruk.

Dia kekal di kedudukan dua sehingga lubang terakhir pusingan, melakukan dua birdie dan tiga bogey dalam prestasi yang lebih baik pada pusingan pertamanya 74.

Brooks Koepka, yang menamatkan pusingan kedua sebelum cuaca buruk menamatkan permainan pada awal Jumaat, kekal mendahului dengan 12 di bawah selepas tamat pusingan kedua, walaupun pemain nombor 3 dunia Jon Rahm mengurangkan kelebihannya kepada dua pukulan.

Menyambung semula sembilan bawah pada lubang ke-10, Rahm melayangkan tiga bawah 69, melakukan lima birdie dan dua bogey dalam keadaan suram.

Seperti yang dijangkakan selepas dua hari yang teruk, pemain nombor 2 dunia Rory McIlroy terlepas peluang itu, menamatkan perlumbaan lima untuk kejohanan itu.

Woods mencecah bogey pada 18hb.

Pusingan ketiga telah pun bermula. Woods bersedia untuk bermain pada pukul 1.06 petang ET dan bermain banyak lubang pada hari yang sama – jika cuaca berlarutan – akan menjadi ujian sebenar untuk juara utama 15 kali itu.

Penampilan kompetitifnya adalah sporadis sejak dia mengalami kecederaan parah di kaki dalam kemalangan kereta yang serius pada 2021 dan selepas pusingan pembukaannya pada Khamis, dia berkata dia mengalami kesakitan yang “berterusan” di laluan berbukit Augusta.

resulit sgp

lihat pengeluaran sidney

sydney totobet

angka result hk

singapore totobet net