TikTok dan Ketua Pegawai Eksekutifnya berjuang untuk menyelamatkan aplikasi di AS
slot online

TikTok dan Ketua Pegawai Eksekutifnya berjuang untuk menyelamatkan aplikasi di AS

Memandangkan semakin ramai penggubal undang-undang membangkitkan kebimbangan keselamatan negara tentang hubungan TikTok dengan China, dan sesetengah pakar bimbang tentang kesan apl itu terhadap kesihatan mental golongan muda, CNN menganjurkan acara khas untuk mengupas isu ini. Tonton “CNN Primetime: Adakah masanya untuk TikTok?” Khamis, 23 Mac jam 9 malam ET.CNN

Pada persidangan Harvard Business Review awal bulan ini, di mana eksekutif, profesor dan artis muncul untuk ceramah mengenai kepimpinan korporat dan kecerdasan emosi, Shou Chew cuba menyelamatkan syarikatnya.

Dalam ceramahnya, Chew, Ketua Pegawai Eksekutif TikTok, berkata rangkaian sosial itu tidak akan memberikan data pengguna AS kepada kerajaan China dan tidak pernah diminta berbuat demikian. Chew menekankan langkah TikTok telah diambil untuk melindungi data pengguna AS. Dan empat kali berasingan, Chew memberitahu penonton bahawa misi platform itu adalah untuk “menginspirasikan kreativiti dan membawa kegembiraan” kepada pengguna.

Acara Harvard hanyalah salah satu daripada beberapa penampilan media yang Chew buat dalam beberapa minggu kebelakangan ini di tengah-tengah penelitian yang semakin meningkat terhadap TikTok dan dirinya sendiri. Chew bersedia untuk memberi keterangan pada hari Khamis buat kali pertama di hadapan jawatankuasa Kongres mengenai “privasi pengguna dan amalan keselamatan data TikTok, kesan platform terhadap kanak-kanak, dan hubungannya dengan Parti Komunis China,” menurut satu kenyataan minggu lepas daripada jawatankuasa. Sementara itu, pegawai persekutuan kini menuntut pemilik Cina aplikasi itu menjual kepentingan mereka dalam platform media sosial, atau berisiko menghadapi larangan AS terhadap aplikasi itu.

Chew, warga Singapura yang sebahagian besarnya tidak mendapat perhatian sejak mengambil alih TikTok pada 2021, baru-baru ini menghadiri temu bual dengan beberapa akhbar AS dan minggu ini muncul dalam video di akaun TikTok korporat untuk menyerlahkan jangkauan aplikasi yang luas, yang dedahnya kini mempunyai lebih 150 juta pengguna di Amerika Syarikat.

“Itulah hampir separuh AS datang ke TikTok untuk berhubung, mencipta, berkongsi, belajar, atau hanya untuk berseronok,” kata Chew, memakai hoodie dan kemeja-t seperti mana-mana eksekutif teknologi Amerika lain dalam klip itu. “Ini datang pada saat yang penting bagi kami. Beberapa ahli politik telah mula bercakap tentang mengharamkan TikTok, kini ini boleh menghilangkan TikTok daripada semua 150 juta anda.”

Keterlihatan tinggi Chew nampaknya menjadi sebahagian daripada kempen pemesejan yang lebih besar oleh TikTok untuk meningkatkan reputasinya di AS dan mengingatkan pengundi – dan wakil mereka – betapa pentingnya rangkaian sosial kepada budaya Amerika.

Sidang akhbar dirancang pada hari Rabu dengan berpuluh-puluh pencipta media sosial di tangga Capitol, yang sebahagiannya telah diterbangkan ke sana oleh TikTok. Syarikat itu membayar untuk beberapa iklan untuk penonton Beltway. Dan minggu lepas ia mengeluarkan dokumenseri yang menonjolkan pemilik perniagaan kecil Amerika yang bergantung pada platform untuk mata pencarian mereka.

Di sebalik tabir, Chew juga telah bertemu dengan ahli Kongres dan TikTok baru-baru ini menjemput penyelidik dan ahli akademik ke pejabatnya di Washington, DC, untuk mengetahui lebih lanjut tentang cara ia berusaha menangani kebimbangan penggubal undang-undang mengenai hubungannya dengan China melalui syarikat induknya, ByteDance. Syarikat induknya juga telah meningkatkan melobi persekutuan, membelanjakan lebih daripada $5 juta tahun lepas, menurut data yang dikesan oleh OpenSecrets.

“Ia hidup atau mati untuk TikTok, dari perspektif mereka,” kata Justin Sherman, Ketua Pegawai Eksekutif Global Cyber ​​Strategies, firma penyelidikan dan penasihat berasaskan DC, yang merupakan antara penyelidik TikTok yang dijemput untuk diberi taklimat mengenai “Project Texas,” syarikat itu Inisiatif $1.5 bilion untuk menangani kebimbangan keselamatan penggubal undang-undang. “Mereka melemparkan segala yang mereka boleh pada masalah itu.”

Dalam satu kenyataan, jurucakap TikTok Jamal Brown berkata: “Larangan AS terhadap TikTok boleh memberi kesan langsung kepada mata pencarian berjuta-juta rakyat Amerika. Penggubal undang-undang di Washington yang membahaskan TikTok harus mendengar secara langsung daripada orang yang hidupnya akan terjejas secara langsung oleh keputusan mereka.”

Sepanjang tahun lalu, TikTok telah melancarkan ciri dan dasar baharu untuk menangani kebimbangan privasi dan keselamatan yang kerajaan China boleh mendapatkan akses kepada data pengguna AS, serta kebimbangan yang lebih meluas bahawa aplikasinya, seperti platform sosial lain, boleh berbahaya kepada sesetengah pengguna yang lebih muda.

TikTok baru-baru ini menetapkan had masa skrin harian selama satu jam lalai pada setiap akaun untuk pengguna di bawah 18 tahun dalam salah satu langkah paling agresif oleh syarikat media sosial untuk menghalang remaja daripada menatal tanpa henti. Ia melancarkan ciri yang bertujuan untuk menawarkan lebih banyak maklumat kepada pengguna tentang sebab algoritma berkuasanya mengesyorkan video tertentu. Dan syarikat itu menjanjikan lebih ketelusan kepada penyelidik.

Menghadapi kebimbangan mengenai hubungan syarikat induknya dengan China, TikTok juga telah mengambil beberapa langkah untuk memisahkan operasi AS dan data penggunanya dengan lebih jelas daripada bahagian lain organisasi. Itu termasuk memindahkan semua data pengguna ASnya ke platform awan Oracle, di mana ia mengatakan ia menjadi tuan rumah “100% trafik pengguna AS.”

Kempen pemesejan hanya meningkat minggu ini menjelang perbicaraan. TikTok melancarkan Garis Panduan Komuniti yang diperbaharui untuk kandungan, yang dirangka syarikat sebagai “berdasarkan komitmen kami untuk menegakkan hak asasi manusia dan sejajar dengan rangka kerja undang-undang antarabangsa.” Dan Chew sekali lagi menekankan kemerdekaan TikTok daripada China.

“Saya faham bahawa terdapat kebimbangan yang berpunca daripada kepercayaan tidak tepat bahawa struktur korporat TikTok menjadikan ia terikat kepada kerajaan China atau ia berkongsi maklumat tentang pengguna AS dengan kerajaan China,” kata Chew dalam kenyataan yang disediakan sebelum keterangannya di hadapan Kongres. “Ini secara tegas tidak benar.”

Pada masa yang sama, TikTok kini mempertaruhkan strategi daripada syarikat teknologi Amerika yang telah menghadapi penelitian atas sebab lain, memainkan kesannya terhadap perniagaan kecil di Amerika Syarikat, termasuk dengan kenyataan yang disediakan oleh CEO dan dokumen mini yang dikeluarkannya. minggu lepas bertajuk “TikTok Sparks Good.”

Siri ini menonjolkan kisah inspirasi pemilik dan pencipta perniagaan kecil Amerika. Klip pertama daripada 60 saat menampilkan pembuat sabun Mississippi dengan loghat Selatan yang mendalam yang membina syarikatnya pada apl, dan yang kedua menampilkan seorang pendidik yang berhenti kerja untuk menumpukan pada perkongsian video bermaklumat di TikTok yang bertujuan untuk mengajar kanak-kanak bagaimana untuk membaca.

“Oleh kerana TikTok, saya menjangkau berjuta-juta keluarga yang ingin mengajar anak-anak mereka cara membaca,” kata pendidik itu.

Berpuluh-puluh pencipta TikTok yang menentang larangan juga akan mengadakan sidang akhbar di kawasan Capitol pada petang Rabu dengan Ahli Kongres Jamaal Bowman, seorang Demokrat dari New York. TikTok telah mengeluarkan beberapa pencipta, syarikat itu mengesahkan kepada CNN. (Maklumat pertama kali melaporkan langkah itu.)

Senarai kehadiran yang dijangka termasuk pencipta Asia Amerika yang kurang upaya menggunakan platformnya untuk memerangi kebolehan, pemilik perniagaan kecil dari Carolina Selatan yang melancarkan syarikat kad ucapan melalui TikTok, dan tukang masak yang berpangkalan di Ohio yang membina perniagaan bakerinya melalui aplikasi. Sesetengah pencipta mempunyai ratusan ribu atau bahkan jutaan pengikut di TikTok.

Walaupun dengan usaha ini, Sherman menyuarakan sedikit keraguan tentang betapa persuasifnya dorongan PR, kebanyakannya disebabkan betapa Washington berpecah sekarang.

“Bukan semua orang mahu larangan,” katanya. “Bagi sesetengah penggubal undang-undang, TikTok mengambil semua langkah ini untuk menangani kebimbangan keselamatan.”

Tetapi bagi yang lain, ia tidak akan menggerakkan jarum. “Sesetengah penggubal undang-undang, secara terang-terangan, tidak peduli dengan iklan yang dikeluarkan oleh TikTok, ikrar yang dibuatnya di blognya tentang kemerdekaan, privasi data … Mereka melihat risiko yang tidak dapat dielakkan daripada akses kerajaan China kepada data dan/atau pengaruh ke atas kandungan, dan begitu juga akan mendesak larangan sepenuhnya.”

Lindsay Gorman, seorang felo kanan untuk teknologi baru muncul di German Marshall Fund’s Alliance for Securing Democracy dan bekas penasihat pentadbiran Biden, berkata bahawa “secara keseluruhannya, usaha melobi TikTok setakat ini agak tidak berkesan.”

Masalahnya, katanya, adalah dua kali ganda. Pertama, walaupun TikTok mengambil langkah untuk mengukuhkan perlindungannya hari ini, seperti yang telah dilakukan dengan Project Texas, kebimbangan tetap wujud bahawa ia sentiasa “satu kemas kini daripada menjadi kelemahan.” Dan kedua, usaha PR TikTok di Washington tidak akan membatalkan detik-detik sebelumnya apabila syarikat itu “menembak dirinya sendiri” dengan membuat apa yang dikatakannya sebagai “kenyataan yang tidak tepat” kepada Kongres, “dan kemudian mendapat pendedahan yang menunjukkan bahawa itu adalah tidak tepat. ”

Selepas permulaan, seruan era Trump untuk larangan TikTok kelihatan pudar di Washington, BuzzFeed melaporkan pada 2021 bahawa data pengguna AS telah berulang kali diakses dari China dan bahawa “semuanya dilihat di China.” Butiran dalam laporan itu nampaknya bertentangan dengan kenyataan yang diberikan seorang eksekutif TikTok di hadapan panel Senat awal tahun itu, mendakwa bahawa pasukan keselamatan yang berpangkalan di AS memutuskan siapa yang boleh mengakses data pengguna AS dari China. Susulan laporan itu, TikTok sekali lagi menjadi isu hangat di ibu negara.

Tetapi walaupun syak wasangka di kalangan penggubal undang-undang AS meningkat, begitu juga populariti aplikasi di negara itu.

“Saya rasa hujah terkuat TikTok setakat ini adalah berdasarkan pangkalan pengguna penciptanya,” kata Gorman. Tetapi bagi sesetengah penggubal undang-undang yang mempunyai kebimbangan keselamatan, desakan terbaru “mungkin terlalu lambat.”

Dalam video TikToknya pada hari Selasa, Chew merayu terus kepada pengguna aplikasi itu. Ketua Pegawai Eksekutif meminta mereka menulis di bahagian komen untuk berkongsi “apa yang anda mahu wakil rakyat anda tahu tentang perkara yang anda suka tentang TikTok.”

Komen teratas pada klip itu, yang telah menerima lebih daripada 50,000 suka, hanya berbunyi: “Anda tahu ada masalah apabila bos terpaksa hadir 😂”

pres sgp

sydney hari ini

sydney hari ini

hk prize keluar

toto bet sgp