Trump dan penasihatnya menunggu kemungkinan dakwaan dalam kes wang diam
slot online

Trump dan penasihatnya menunggu kemungkinan dakwaan dalam kes wang diamCNN

Di sebalik pintu emas Mar-a-Lago, bekas Presiden Donald Trump telah mempermainkan idea untuk mencipta tontonan media di sekitar dakwaan berpotensinya, kedua-duanya meraikan bagaimana ia akan membantunya dari segi politik dan mengeluh tentang betapa “tidak adil” itu, dan pada kali mengabaikan prospek tuduhan jenayah sama sekali, sumber yang rapat dengannya memberitahu CNN.

Dua penasihat berkata bahawa bekas presiden itu nampaknya telah meletak jawatan dengan kemungkinan dakwaan, dengan seorang penasihat rapat memanggilnya yang dianggap menjauhkan diri daripada perkara itu sebagai “pembahagian”.

Walaupun terdapat tanda-tanda penyiasatan juri besar Manhattan terhadap dakwaan peranan Trump dalam skim untuk membayar wang diam kepada bintang filem dewasa Stormy Daniels hampir tamat dan persiapan sedang dibuat untuk dakwaan, masih belum jelas bahawa bekas presiden itu. akan dicaj atau apabila caj tersebut boleh didedahkan.

Di tengah-tengah ketidakpastian itu, pasukan Trump cuba bersedia untuk beberapa senario berpotensi yang berbeza.

“[Trump] tahu ia berlaku. Kita semua telah beralih kepada ‘OK, ini sedang berlaku, bagaimana kita menanganinya?’” kata seorang penasihat Trump.

Beberapa penasihat kepada bekas presiden itu melahirkan kekecewaan terhadap kekurangan maklumat mengenai kemungkinan dakwaan dan komplikasi logistik yang akan datang dengan kehadiran di New York, di mana Trump akan dihadapkan.

“Kami merancang untuk apa yang kami boleh: Apa yang dia katakan dan bila?” penasihat lain memberitahu CNN. “Tidak banyak yang boleh kita rancang sekarang.”

Trump dijadualkan pergi ke Waco, Texas, pada hari Sabtu untuk perhimpunan kempen besar pertamanya sejak mengumumkan bidaan presiden ketiganya, walaupun seorang penasihat mempersoalkan sama ada dakwaan boleh menggagalkan rancangan tersebut.

“Jika ini berlaku pada hari Jumaat, adakah kita hanya pergi ke Texas pada hari berikutnya?” penasihat itu menambah.

Walaupun beberapa Republikan dan sekutu Trump berhujah bahawa dakwaan boleh memberi manfaat politik kepada Trump, terutamanya dalam pemilihan utama GOP 2024 yang dipertandingkan, yang lain tidak pasti ada apa-apa keuntungan yang boleh diperoleh daripada situasi itu.

“Kami berada di wilayah yang belum dipetakan. Kita tidak tahu apa kesannya dalam jangka panjang politik. Kami lebih suka dia tidak didakwa daripada mendapat rangsangan yang berpotensi,” kata sumber yang terlibat dengan kempen Trump kepada CNN.

Selepas menyeru bantahan di laman media sosialnya pada hujung minggu, Trump beralih daripada bahasa itu sejak beberapa hari kebelakangan ini selepas panggilan daripada sekutu dan penasihat untuk meredakan retoriknya, tanda dia mungkin mendengar orang di sekelilingnya.

info result sgp hari ini

minta pengeluaran sydney hari ini

totobet data sidney

data pengeluaran hongkong malam ini

totobet.net sgp