Tyre Nichols: Dokumen yang baru diperoleh mengenal pasti pegawai kanan yang ditahan, menunjukkan dia bersara sebelum boleh dipecat
slot online

Tyre Nichols: Dokumen yang baru diperoleh mengenal pasti pegawai kanan yang ditahan, menunjukkan dia bersara sebelum boleh dipecatCNN

Seorang leftenan di Jabatan Polis Memphis kini telah dikenal pasti berada di tempat kejadian selepas penahanan Tire Nichols, dan menurut fail polis yang diperoleh oleh CNN, memilih untuk bersara awal bulan ini sebelum perbicaraan tatatertib mengenai kes di mana dia akan mempunyai telah dipecat.

Dalam surat dari 28 Februari, yang disahkan oleh jabatan Sumber Manusia agensi itu, Lt. Dewayne Smith menulis, “Adalah satu penghormatan untuk berkhidmat kepada bandar yang saya panggil sebagai rumah saya selama 25 tahun yang lalu. Selama tahun-tahun ini saya telah diberkati untuk beberapa tugasan yang mencabar dengan beberapa orang yang hebat.”

Sebelum ini, Smith tidak dikenal pasti secara terbuka berada di tempat kejadian. Dia didakwa tiba di tempat kejadian dan tidak segera “mengambil arahan” dalam peranan penyeliaan.

Smith telah berkhidmat dengan jabatan itu sejak 1998 dan akan menjadi pegawai paling kanan di tempat kejadian.

Dalam dokumen bertarikh 27 Januari, sebulan sebelum peletakan jawatan Smith, dia telah dinasihatkan mengenai pertuduhan tatatertib terhadapnya dan pendengaran ditetapkan pada Mac.

Smith tidak pernah didakwa secara jenayah berhubung kematian Nichols.

Nichols, 29, berulang kali ditumbuk dan ditendang oleh beberapa pegawai polis Memphis semasa perhentian trafik pada 7 Januari. Dia dimasukkan ke hospital selepas perhentian lalu lintas dan meninggal dunia tiga hari kemudian.

Lima pegawai yang kemudiannya dipecat daripada jabatan itu menghadapi pertuduhan jenayah pembunuhan tahap dua, antara lain. Mereka membuat pengakuan tidak bersalah pada Februari dan dijangka kembali ke mahkamah pada Mei.

Perbicaraan tatatertib diadakan untuk Smith pada 2 Mac tanpa kehadirannya dan pegawai memutuskan Smith sepatutnya ditamatkan perkhidmatannya pada hari Nichols dipukul.

Dalam kenyataan jabatan polis dokumen pertuduhan tatatertib bertarikh 10 Mac, Smith didakwa “gagal mendapatkan maklumat berkaitan daripada pegawai yang terlibat dalam insiden penggunaan kekerasan yang kritikal.”

“Anda tidak bertanya soalan penting seperti jumlah atau jenis kekerasan yang digunakan oleh setiap pegawai anda yang terlibat yang akan membantu dalam penyiasatan tempat kejadian yang segera dan menyeluruh…,” kata dokumen itu.

Dokumen itu seterusnya mengatakan bahawa dalam kenyataannya kepada penyiasat, Smith “tidak memberikan atau mencadangkan bantuan perubatan segera” walaupun melihat darah keluar dari muka Nichols.

“Sejurus tiba anda, anda diberitahu pegawai menyembur lada dan menjejaki subjek itu, tetapi anda tidak pernah bertanya mengapa darah ada di mukanya. Pada kira-kira jam 20:44 dan selepas anda tiba, mangsa berkata ‘Saya tidak boleh bernafas’ sebelum dia rebah sambil masih bergari. Anda gagal mengarahkan mana-mana pegawai untuk menanggalkan manset bagi membolehkan kakitangan perubatan kecemasan pertama memberikan rawatan awal.”

Dokumen itu mendakwa Smith menyoal Nichols kerana keadaan perubatannya semakin teruk “dan hanya membuat kesimpulan bahawa tingkah lakunya adalah akibat daripada memabukkan dengan mengatakan ‘Anda telah mengambil sesuatu, mane,'” dokumen itu berbunyi.

Menurut dokumen itu, Smith telah didakwa atas kesalahan mengabaikan tugas, kenyataan awam yang tidak dibenarkan, dan pematuhan terhadap peraturan. Dokumen itu juga mendedahkan bahawa Smith bercakap dengan ahli keluarga Nichols, bersama pegawai lain.

“Anda boleh didengari pada kamera badan pegawai lain memberitahu ahli keluarga bahawa subjek itu berada dalam tahanan untuk DUI Anda tidak memperoleh maklumat yang mencukupi di tempat kejadian untuk mengesahkan tuduhan jenayah tersebut dan tiada dokumentasi penangkapan untuk menyokong andaian anda,” kata dokumen itu. . “Butiran terhad yang diberikan kepada ahli keluarga boleh dianggap sebagai tuduhan yang tidak disokong atau kaedah penipuan dan menghalang keyakinan orang ramai.”

The Daily Memphian adalah yang pertama melaporkan cerita itu.

Dalam surat persaraannya, Smith berkata ia “bukan satu keputusan yang mudah. Saya mula menyedari bahawa masanya telah tiba untuk meneruskan.”

CNN telah menghubungi Persatuan Polis Memphis untuk mendapatkan komen.

resu sgp

pemetuan sidney

toto sidney 2023

keluaran togeĺ hongkong hari ini 2021

data.hk.4d