White House memperkenalkan maskot Easter Bunny baharu di Egg Roll tahunan
slot online

White House memperkenalkan maskot Easter Bunny baharu di Egg Roll tahunanCNN

Satu set telinga liut bersaiz besar baharu akan mengambil tempatnya di Balkoni Truman Rumah Putih pada hari Isnin.

Tiba masanya untuk White House Easter Egg Roll tahunan, tradisi tahunan yang meriah – jika kitschy – sejak tahun 1870-an. Dan pada tahun ini, Easter Bunny yang ikonik, yang biasanya dimainkan oleh kakitangan yang berjenaka, mendapat peningkatan yang sangat diperlukan.

“Selepas bertahun-tahun menggunakan kostum Easter Bunny yang dipinjamkan, kami ‘ditelurkan’ untuk memiliki Keluarga Kelinci Paskah Rumah Putih Rasmi kami sendiri, terima kasih kepada sokongan dermawan Persatuan Sejarah Rumah Putih,” Vanessa Valdivia, jurucakap wanita pertama Jill Biden , memberitahu CNN secara eksklusif.

Walaupun ia mungkin kelihatan seperti telur-tra di tengah-tengah kerja penting Rumah Putih dan berita mendesak hari itu, saman dan acara arnab secara lebih luas menandakan tradisi Amerika yang entah bagaimana telah bertahan dengan polarisasi politik yang sengit.

“Ada perkara tertentu yang merupakan sebahagian daripada fabrik Amerika. Tradisi inilah yang menjadikan sesebuah negara itu unik. Setiap negara mempunyai perkara yang ditenun ke dalam fabriknya, dan ini adalah salah satu daripada kita,” kata Sean Spicer kepada CNN dalam temu bual baru-baru ini. (Setiausaha akhbar Trump White House pernah memakai kostum Easter Bunny White House semasa pentadbiran George W. Bush apabila beliau berkhidmat sebagai penolong wakil perdagangan AS untuk media dan hal ehwal awam.)

Rahsia yang kurang diketahui daripada arnab Rumah Putih yang berpengalaman ialah, biasanya, berbilang orang memainkan peranan dalam syif berjam-jam sepanjang acara hari itu.

“Pelajaran besar yang dipelajari ialah – jadilah orang pertama,” kata Spicer. “Awal adalah kunci. Tidak kira berapa pun suhu – saman itu menjadi panas dan kasar, dengan cepat.”

Acara hari Isnin akan menjadi celah kedua Presiden Joe Biden dan Jill Biden pada tradisi Paskah, menandakan Gulung Telur Paskah Rumah Putih ke-143. Tema acara itu, kata pejabat wanita pertama, ialah “EGGucation” untuk tahun kedua berturut-turut, dan South Lawn dan Ellipse akan diubah “menjadi komuniti sekolah, penuh dengan aktiviti pendidikan yang menyeronokkan untuk kanak-kanak dari semua peringkat umur. ”

Ia akan menampilkan “Kawasan Aktiviti Rumah Sekolah, Sudut Membaca, Pertunjukan Bakat, Lawatan Lapangan ke Ladang, Hari Bergambar, Zon ‘EGGucation’ Fizikal, Khemah Waktu Snek dan banyak lagi,” kata pejabatnya.

Dan NASA, mengikut White House, “menghantar salah satu Telur Paskah Rumah Putih Rasmi kayu ke Stesen Angkasa Antarabangsa, di mana angkasawan boleh menunjukkan undang-undang graviti kepada pelajar di mana-mana.”

Tetamu istimewa akan termasuk gimnas pemenang pingat emas Olimpik Amerika Syarikat Dominique Dawes, pemain bobsledder Olimpik Elana Meyers Taylor, pelakon Sesame Street Alan Muraoka dan watak Rosita dan Elmo, ahli Philadelphia Eagles, pelakon dan penyanyi Halle Bailey dan ahli pelakon dari Disney’s The Lion King di Broadway , antara lain, mengikut Rumah Putih.

Tiga puluh ribu pelawat dijangka sepanjang hari di South Lawn, termasuk keluarga tentera dan veteran, penjaga dan mangsa yang terselamat, mengikut Rumah Putih. Kanak-kanak akan mengambil bahagian dalam adat Americana yang telah lama dihormati iaitu menolak telur rebus berwarna cerah melintasi rumput dengan sudu kayu, ibu bapa mereka bersorak dan merakam gambar.

Ladang Keluarga Braswell yang berpangkalan di North Carolina membekalkan 30,000 telur rebus untuk perayaan tersebut. Dua puluh ribu daripada telur itu akan tiba dengan warna, setiap jurucakap Braswell Family Farms, proses yang sangat diselaraskan yang berlaku selama lima hari. Telur boleh dicelup satu bekas – 360 biji telur – pada satu masa, yang memerlukan 16 hingga 20 gelen pewarna dan 12 gelen cuka semasa telur bergerak merentasi lima stesen: mendidih, ais, pewarna, kering dan bungkus semula. Mereka melakukan perjalanan sejauh 493 batu ke Rumah Putih melalui trak sejuk.

Lembaga Telur Amerika juga akan menyampaikan telur peringatan tahunannya kepada wanita pertama, sebahagian daripada tradisi 46 tahun bermula dengan pentadbiran Carter. Artis Carolyn Bickel mereka bentuk telur bertemakan “EGGucation”, dihiasi dengan buku bercat. Bahagian dalam telur ayam asli ditiup keluar melalui proses khas, meninggalkan cangkerang utuh, sebelum hiasan boleh dimulakan.

Bersama-sama dengan telur berbakat yang dicat, White House East Colonnade “akan diubah menjadi pameran ‘United States of Possibility’ Colonnade of Eggs, yang menampilkan telur yang dilukis dan dihias dengan tangan mewakili semua 50 negeri AS dan enam wilayah,” menurut American Egg Papan.

Tradisi menggulung telur bermula pada tahun 1870-an di kawasan US Capitol. Selepas gulungan 1876 yang sangat busuk di mana saksi mata John C. Rathbone memerhatikan “pemusnahan rumput yang sewenang-wenangnya di teres taman,” Presiden Ulysses S. Grant menandatangani undang-undang untuk melindungi kawasan Capitol, yang melarang penggulungan telur, menurut Arkib Negara. .

Tetapi pada tahun 1878, Presiden yang lebih mesra telur Rutherford B. Hayes membenarkan kanak-kanak menggulung telur mereka di White House South Lawn.

Menurut artikel dalam Evening Star edisi petang itu, menurut Arkib Negara, kanak-kanak amat berpuas hati: “Diusir keluar dari kawasan Capitol, kanak-kanak itu mara ke perkarangan Rumah Putih hari ini dan menggulung telur ke teres belakang. Rumah Agam, dan bermain di antara semak-semak sepuas-puasnya.”

Tradisi ini diteruskan sebagai kerjasama antara Rumah Putih, Persatuan Sejarah Rumah Putih dan Perkhidmatan Taman Negara.

Florence Harding mencelup telur itu sendiri pada tahun 1921, The Washington Post melaporkan pada masa itu.

Pada tahun 1927, The Post melaporkan bahawa Grace Coolidge membawa raccoon peliharaannya, Rebecca, keluar di atas dasar dengan tali, untuk membuat Rebecca jengkel.

“Cinta terlalu besar untuk Rebecca dan dia menunjukkan rasa tidak senangnya dengan jelas. Tetapi wanita pertama tidak begitu mudah putus asa. Dia membawa haiwan peliharaan itu ke dalam rumah dan kembali menggembirakan orang ramai,” kata laporan itu.

Eleanor Roosevelt mengawasi gulung telur selama empat penggal suaminya memegang jawatan, termasuk 1937, apabila lebih 50,000 kanak-kanak hadir.

Semasa pentadbiran Obama, wanita pertama Michelle Obama menggunakan gulung telur untuk mempromosikan inisiatif “Mari Bergerak” beliau, dan barisan yang disematkan bintang termasuk persembahan oleh Justin Bieber dan Ariana Grande. Beyoncé dan Jay-Z adalah antara yang hadir pada 2016.

Pentadbiran Trump menyaksikan kembalinya kepada asas Egg Roll, dengan stesen aktiviti, menghias telur dan kuki serta watak berkostum.

Acara tahun lepas menandakan Egg Roll pertama selepas berehat selama dua tahun yang didorong oleh pandemik. Sehingga hari ini, egg roll kekal sebagai satu-satunya masa sepanjang tahun yang White House South Lawn dibuka kepada orang ramai – dengan tiket – untuk dinikmati.

totobet sgp hari ini

sidney pengeluaran

keluaran sdy

tgl hkg klr hari ini

pengeluaran sgp hari ini tercepat